25-35
Vegetar
Massaman grønnsakscurry med jasminris, stekte blomkålskiver og hakkede peanøtter
Massaman curry er en fyldig og smaksrik gryterett fra Thailand. Her har vi byttet ut kyllingen med sprøstekte blomkålskiver.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Peanøtter,
- melk,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- sukker
- smør
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
135 g
Massaman grønnsakscurry
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Lime
½–1 stk
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1½–2 dl
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Sukker
½–1 ss
Stekte blomkålskiver
Blomkål
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Smør (Melk)
1–2 ss
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 689 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ovnsbake blomkålen i stekeovnen på 220 grader varmluft i omtrent 15 minutter.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Massaman grønnsakscurry, forberedelse: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og finhakk hele hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Rens og kutt paprikaen i biter. Del limen i to.
- Massaman grønnsakscurry: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i gulroten, paprikaen, halvparten av hvitløken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3–4 minutter.
- Massaman grønnsakscurry, fortsettelse: Tilsett kokoskremen, 1½ dl vann og grønnsaksbuljongen.. Kok opp, og la curryen småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Smak til med saften fra limen, mer av currypasten om ønskelig, 1–2 ss soyasaus og ½–1 ss sukker. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
- Stekte blomkålskiver: Kutt blomkålen i to, og deretter i omtrent 1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 3 minutter på hver side (se tips). Tilsett 1–2 ss smør og resten av hvitløken når det gjenstår 1 minutt av blomkålens steketid. Krydre med litt salt og pepper.
- Tilbehør: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med blomkålen, de hakkede peanøttene og korianderen.