25-35
Kylling i sataysaus med eple- og kålsalat, peanøtter og jasminris
Kylling satay er en velkjent rett fra det sørøst-asiatiske kjøkkenet. Her får du den med vår nye sataysaus uten nøtter og en syrlig eple- og kålsalat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Peanøtter
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Jasminris
Jasminris
125 g
Kylling i sataysaus
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Gul løk
1 stk
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
½ dl
Eple- og kålsalat
Grønt eple
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Topping
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 784 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chilien kan være litt sterk for de minste. Server derfor gjerne chilien ved siden av, så kan de som vil toppe retten med den.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kylling i sataysaus, forberedelse: Skjær kyllingen i terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Skrell og kutt løken i skiver.
- Kylling i sataysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper. Skru ned til middels lav varme.
- Kylling i sataysaus, fortsettelse: Tilsett sataysausen og ½ dl vann, og gi det hele et raskt oppkok. La kyllingen stå på lav varme til resten av retten er klar. Smak til med salt og saften fra den halve limen.
- Eple- og kålsalat: Skyll og kutt eplet i strimler. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Ha eplet, chilien og den strimlede kålsalaten i en bolle. Press over saften fra resten av limen, og bland inn litt olivenolje.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og de hakkede peanøttene.