Kylling nudelsuppe med rød curry og kokosmelk

Kylling nudelsuppe med rød curry og kokosmelk

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker/honning
    • vann
    Pak choy
    1 pakke
    Vårløk
    1 pakke
    Strimlet kyllingfilet
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Rød currypaste
    ½–1 ss
    Kokosmelk
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Vann
    3 dl
    Lime
    ½–1 stk
    Sukker/honning
    ½–1 ss
    Litt salt
    Risnudler
    1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Bønnespirer
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Currypasten har litt sting så start forsiktig og smak til. Suppen kan jevnes med maisenna om du vil ha den tykkere. For en mer distinkt smak kan du ha i litt finrevet limeskall, fish sauce eller soyasaus.

    Kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudlene. Når vannet koker, kok nudlene i 3–4 minutter. Hell av vannet og skyll raskt i kaldt vann. Tilsett nudlene i suppen ved servering.
    Skyll bok choy og vårløk. Kutt bok choy i strimler og vårløk i tynne skiver.
    Varm opp en stor kjele og ha i litt olje. Tilsett kyllingkjøttet og stek det sammen med rød curry 1–2 minutter. Ha på kokosmelk, buljong og vann. Kok opp og la suppen småkoke i omtrent 5–6 minutter.
    Tilsett pak choy de siste 1–2 minuttene. Smak til suppen til med limesaft, litt sukker og salt (se tips).
    Server kylling nudelsuppe med risnudler, grønnsaker, og vårløk og bønnespirer på toppen.
    God middag!