Kylling nudelsuppe med rød curry og kokosmelk
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker/honning
- vann
Pak choy
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Strimlet kyllingfilet
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rød currypaste
½–1 ss
Kokosmelk
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Lime
½–1 stk
Sukker/honning
½–1 ss
Litt salt
Risnudler
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Bønnespirer
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten har litt sting så start forsiktig og smak til. Suppen kan jevnes med maisenna om du vil ha den tykkere. For en mer distinkt smak kan du ha i litt finrevet limeskall, fish sauce eller soyasaus.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudlene. Når vannet koker, kok nudlene i 3–4 minutter. Hell av vannet og skyll raskt i kaldt vann. Tilsett nudlene i suppen ved servering.
Skyll bok choy og vårløk. Kutt bok choy i strimler og vårløk i tynne skiver.
Varm opp en stor kjele og ha i litt olje. Tilsett kyllingkjøttet og stek det sammen med rød curry 1–2 minutter. Ha på kokosmelk, buljong og vann. Kok opp og la suppen småkoke i omtrent 5–6 minutter.
Tilsett pak choy de siste 1–2 minuttene. Smak til suppen til med limesaft, litt sukker og salt (se tips).
Server kylling nudelsuppe med risnudler, grønnsaker, og vårløk og bønnespirer på toppen.
God middag!