Fiskeboller i hvit saus med karrigrønnsaker
4.09 (172)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Fiskeboller med purre og løk
1 pakke
Hvit saus
1 pakke
Gulrøtter
½ pakke
Brokkoli
½ stk
Smør
1 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Karripulver
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
OLAV! Ta bilde med bare brokkoli og gulrot plis! takk! Bruk gjerne kraften som fiskebollene kommer i til å lage den hvite sausen litt mindre tykk. Eventuelt kan du lage en meljevning med 1 ss smør og 1 ss hvetemel: smelt smør, bland inn mel og spe med fiskebollelaken. Bland jevningen inn i den hvite sausen.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Sett også over en kjele med lettsaltet vann til koking av grønnsaker.
Ta fiskebollene ut av laken og ha dem i en kjele sammen med den hvite sausen. Varm forsiktig opp. La det stå og trekke i 15–20 minutter. Rør om jevnlig (se tips).
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i skiver.
Kok grønnsakene til de er møre, men med litt bitt. Det tar omtrent 4–5 minutter. Sil av vannet i et dørslag.
Ha smør og olje i kjelen du kokte grønnsakene i. Ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med karri og bland godt.
Server fiskeboller i hvit saus med karrigrønnsaker og kokte poteter.
God middag!