Saftige, klassiske hamburgere med stekt løk, ovnsbakte poteter og steinsoppmajones
20-30

Saftige, klassiske hamburgere med stekt løk, ovnsbakte poteter og steinsoppmajones

En god og saftig hamburger med bakte poteter og digg majones, passer både til hverdag og fest. Denne vinter-versjonen lyser opp en kald og hektisk hverdag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Hamburgere og stekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk
klassisk hamburger
Klassisk hamburger
280 g

Tilbehør

grønnkål
Grønnkål
50 g
tomat
Tomat
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
½ pakke

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 909 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når løken er ferdigstekt, kan den gjerne kjøres sammen med en stavmikser med all væsken i pannen, og serveres som en chutney. Har du ikke eplesidereddik, kan den fint sløyfes, eller erstattes med vanlig eddik, men bruk da litt mindre.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Hamburgere og stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 3–4 minutter på hver side. Legg hamburgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk (se tips).
  4. Tilbehør: Skyll og tørk grønnkålen. Skyll og kutt tomaten i skiver. Bland aiolien og grønnkålen sammen i en skål, og smak til med ønsket mengde av steinsoppulveret, salt og litt eplesidereddik.
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  6. Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, grønnkål-salaten og tomatskivene, og server de ovnsbakte potetene til.