Helgerett: Entrecôte med bakte poteter, syrlig salat og béarnaisesaus

Helgerett: Entrecôte med bakte poteter, syrlig salat og béarnaisesaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Dijonsennep eller annen sennep
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Entrecôte
400 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kvaster rosmarin
1 stk
Smør
2 ss
Gule poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Kvaster rosmarin
1 stk
Bearnéssaus
1 pakke
(Egg)
Restaurantsalat
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
4 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Dijonsennep eller annen sennep
1 ts
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kjøttet på en tallerken når det skal hvile så det ikke ligger i den varme ildfaste formen. Legg gjerne er gaffel under biffen slik at den ikke ligger direkte på tallerkenen.

Varm ovnen til 220 grader varmluft.
Vask potetene og kutt dem i båter. Ha potetbåtene over i en ildfast form, og ha på olje, finhakket rosmarin, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Del hvitløk i båter.
Krydre entrecôten med salt og pepper. Ha olje i en varm stekepanne, og ha i to og to entrecôte sammen med hvitløksbåter og rosmarinkvaster. Ha i smør. Stek entrecôtene til de har en jevn og brun overflate, omtrent 2 minutter på hver side. Snu dem gjerne litt underveis for en jevnere bruning. Bruk gjerne en skje og ha over litt av stekesjyen underveis.
Ha entrecôtene i en ildfast form, hell over stekesjyen og stek dem i ovnen til de har en kjernetemperatur på 50-55 grader. Det kommer an på tykkelsen på entrecôten hvor lang tid dette tar, men det tar omtrent 10 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i minst 10 minutter. Dekk til med aluminiumfolie. Se tips.
Bland sammen olje, eddik og sennep i en liten skål. Bruk en gaffel til å blande det sammen eller bruk et glass med lokk og rist sammen vinaigretten. Ha salaten i en bolle, hell over vinaigretten og vend det godt sammen.
Ha béarnaisesausen i en liten kjele og varm den opp.
Server entrecôte med bakte poteter, syrlig salat og béarnaisesaus.
God middag!