Butter chicken med basmatiris og hjemmelaget plommechutney

Butter chicken med basmatiris og hjemmelaget plommechutney

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Litt salt
  • litt vann
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Basmatiris
125 g
Litt salt
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Kikerter
1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Butter chicken-paste
½–1 glass
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Vann
1 dl
Salt
Plommer
300? g
Sukker
2 ss
Litt vann
2 ss
Limesaft
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt revet ingefær i chutneyen. Ønsker du en mer autentisk smak på risen, kan du koke den med litt spisskummen, kanelstang og kardemomme. Det gir en deilig kryddertone. Server gjerne yoghurt eller en raitadressing til.

Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt løk og squash i skiver. Skyll kikertene i et dørslag.
Varm opp en vid kjele og ha i olje og smør. Legg i kyllingfiletene sammen med butter chicken-paste og la dem steke i 2 minutter. Ha i løk, squash og kikerter, og stek videre i 1–2 minutter. Hell på seterrømme og vann. La alt småkoke i 8–10 minutter under lokk. Smak til med paste, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt mer vann.
Del plommene i to, ta ut steinen og del dem videre i grove biter. Kok plommene i en liten kjele under lokk. Tilsett sukker, vann og limesaft. La chutneyen småkoke i 5–10 minutter. Juster eventuelt med litt mer sukker og limesaft (se tips).
Server butter chicken med grønnsaker, basmatiris og plommechutney.
God middag!