Kokostorsk med ris, grønnsaker og karrisaus
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje eller smør
- soyasaus
- vann
Basmatiris
200 g
Vann
4 dl
Salt
Eriks eple-karrisaus
1 beger
Torskefilet
650 g
Salt
Solsikke-/rapsolje eller smør
2–3 ss
Gulrot
3 stk
Sitron
½ stk
Sukkererter
1 pakke
Soyasaus
2–3 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har dere lyst på varme grønnsaker? Stek da gulrotstavene gylne i 8–10 minutter og la sukkerertene steke med det siste minuttet. Du kan gjerne drysse kokos over fisken ved servering i stedet for å panere.
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft. Ta ut karrisausen og sett den på bordet til temperering.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Del fisken i biter etter ønske. Krydre bitene med salt og pepper. Ha kokosen i en dyp tallerken, legg oppi fiskebitene og bland godt slik at kokosen fester seg godt på fisken (se tips). Brun fisken raskt på høy varme på begge sider i en panne med smør eller olje. Legg den i en ildfast form og bak videre i ovn i omtrent 5–7 minutter. Du kan også legge fisken direkte i ovnen uten å forsteke den. Da blir den ikke like sprø, men det er litt enklere. Om du setter den rett i ovnen, trenger den 10–12 minutter for å bli gjennomstekt.
Skjær gulrot i staver, sitron i båter og sukkererter i to på langs. Ha grønnsakene i små skåler på bordet (se tips). Hell gjerne litt soyasaus over fisken.
Server kokostorsk med eple-karrisaus, grønnsaker og lun ris.
God middag!