Tempurasei med stekte aspargesbønner og blomkål, eggesmør og potetbåter

Tempurasei med stekte aspargesbønner og blomkål, eggesmør og potetbåter

3.88 (88)
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Egg
2 stk
(Egg)
Tempurasei
550 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Blomkål
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Salt
Olje
Pepper
Smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sitron eller persille i eggesmøret for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i 25-30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Kok eggene i en kjele i 8-9 minutter.
Fordel fisken i en smurt ildfast form. Stek formen i ovnen sammen med potetene i 10-15 minutter, eller til fisken er gjennomvarm.
Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i biter. Smelt ønsket mengde smør i en kjele, og ha i eggene. La eggesmøret stå på lav varme frem til servering.
Kutt blomkålen i buketter. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek blomkålen i ca. 7 minutter og aspargesbønnene i ca. 5 minutter, til grønnsakene har fått litt farge. Krydre med salt og pepper.
Fun fact! Tempura er i det japanske kjøkkenet grønnsaker og sjømat som er panert og frityrstekt i olje. Teknikken ble introdusert i Japan på 1500-tallet av portugisiske katolske misjonærer. Navnet "tempura" kommer sannsynligvis fra misjonærenes betegnelse på fasten ”tempora”, der man ikke fikk spise retter med kjøtt. どういたしまして!
God middag!