Pannestekt svinenakke med aromasopprisotto og sprø grønnkålchips
Glutenfri

Pannestekt svinenakke

med aromasopprisotto og sprø grønnkålchips
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Sitron
½ stk
Vann
4½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Grønnkål
1 pakke
Rødløk
1 stk
Svinenakke
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
788 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke å lage chips av grønnkålen, kan du steke den raskt i en stekepanne med litt smør.

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
 Kok opp 4½ dl vann i en kjele sammen med grønnsaksbuljongen. Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire.
 Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Spe på med buljongvannet, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke på middels lav varme i 15 minutter. Rør i risottoen av og til.  
 Skyll grønnkålen i kaldt vann, fjern stilkene og tørk bladene med kjøkkenpapir. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter (se tips). Vend litt på grønnkålen halvveis inn i grønnkålens steketid.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet og løken i omtrent 3 minutter på begge sider, eller til kjøttet er gjennomstekt. Ta stekepannen av varmen. Krydre kjøttet med persilladen, og press over saften fra den halve sitronen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.      
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend osten og 1 ss smør inn i risottoen. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av sitronen. Ha litt mer vann i risottoen hvis du synes at det trengs. 
God middag!