Kyllingklubber fra Ytterøy med bakte tomater og urtekremet romanesco
Ny oppskrift
Under 15 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Jasminris
150 g
Litt salt
Kyllinglårklubber sousvide
600 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rødløk
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Romanesco
½–1 stk
Urtesaus
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingklubbene er behandlet med sous vide-metoden, noe som gir en saftig kylling. Du trenger bare å gjennomvarme produktet. Kyllingklubbene kan pannestekes, bakes og grilles. Grønnsakene kan stekes i stekepanne. Sausen kan varmes for seg selv i en liten kjele.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til romanesco. Finn frem et stekebrett med bakepapir til kylling og grønnsaker, en kjele til ris, skjærefjøl og kniv.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Legg kyllingklubbene på et stekebrett. Gni dem inn med sitruskrydder og olje. Del rødløk i båter, og ha båtene på brettet sammen med cherrytomater. Sett brettet i ovnen og stek kylling og grønnsaker i omtrent 15 minutter. Avslutt gjerne med grilleffekt på ovnen i noen minutter.
Del romanesco i mindre buketter. Kok bukettene i 4–5 minutter i det lettsaltede vannet. Hell av vannet og vend inn urtesaus. La sausen bli gjennomvarm, og smak eventuelt til med litt salt og pepper. Du kan justere sausen med litt kraft fra kyllingen om du vil.
Server kyllingklubber med bakte grønnsaker, jasminris og urtekremet romanesco.
God middag!