One pot med kylling og karri
Roede

One pot med kylling og karri

4.28 (174)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Kyllingfilet i strimler
350 g
Grønn currypaste
¼–½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Søtpotet
1 stk
Regnbuegulrøtter
½ pakke
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Lettrømme
1/3 pakke
(Melk, Laktose)
Salt
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

«One pot» betyr alt i én gryte. Smakene bygges og utvikles underveis utifra hva man har i. Én gryte gir mindre oppvask, og dermed blir alt litt enklere! I tillegg blir det så god smak. Søtpotetene kan kokes og serveres ved siden av om du heller vil det. Synes du sausen er tynn kan den jevnes med maisenna.

Vask poteter og skrell gulrøtter. Del søtpotet i terninger. Kutt gulrot, rødløk og paprika i skiver eller terninger.
Forvarm en vid kjele til medium til sterk varme. Ha i olje, og stek kylling med currypaste til kyllingen har fått en fin stekeflate. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha søtpotet, gulrøtter, rødløk og paprika i kjelen. Stek det i 3–4 minutter under omrøring. Tilsett buljong og vann, og kok opp under lokk. La gryta småkoke under lokk til potetene er møre. Det tar omtrent 8–12 minutter. Vend inn kyllingbitene når det gjenstår 4 minutter slik at de blir gjennomtrukket.
Når potetene er møre, tilsett lettrømme. Smak til med currypaste, litt salt og pepper (se tips).
Skyll og hakk persille. Strø den over retten ved servering.
Server one pot med kylling, karri og persille.
500 g Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!