Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Jasminris
150 g
Litt salt
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gulrøtter
½ pakke
Vårløk
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Lime
½ stk
Lyrfilet
375 g
Salt
Koriander og kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I denne retten bruker vi en rød curry paste som inneholder blant annet sitrongress, chili, hvitløk og karrikrydder. Den kan oppleves litt sterk, så smak deg frem med den slik at du får den styrken som passer familien. En teskje honning eller sukker kan også være godt, og vil gi retten sødme.
Tilbered risen som anvist på pakningen.
Finhakk rødløk. Kutt paprika, gulrot og vårløk i tynne skiver eller strimler. Skyll, tørk og grovhakk koriander.
Varm olje i en kjele eller høy stekepanne. Stek løk, paprika og gulrot på middels varme til løken er blank. Ha i currypaste og la den frese i 1–2 minutter. Tilsett kokosmelk, kok opp og la det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den med kjøkkenpapir og del den i porsjoner. Krydre den med salt og pepper.
Legg fiskestykkene på toppen av grønnsakene. Trykk gjerne fisken litt ned i sausen. Legg på lokk eller folie og la grønnsaker og fisk trekke ferdig på middels til lav varme i 7–10 minutter. Strø over vårløk når det gjenstår 2 minutter.
Server lyr med kokos og karri, jasminris og limebåter ved siden av. Dryss over hakket koriander ved servering.
Middagsrester? Ta vare på restene i en matboks og spis den til lunsj neste dag. Rester av saus og grønnsaker kan tilsettes kyllingkraft - vips, nå har du rask suppe til forrett. Har du mer ris igjen, må den oppbevares kjølig til den skal spises.
God middag!