Ovnsbakt kyllinglår med søtpotet, tzatziki og tomatsalat

Ovnsbakt kyllinglår med søtpotet, tzatziki og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Søtpotet
1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Tzatzikikrydder
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Tzatziki
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne grille kyllinglårene hvis du har lyst til det.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask søtpotet og poteter, og kutt dem i båter. Ha potetbåtene over på et stekebrett og ha på olje, salt og pepper. Bland alt godt sammen slik at alt får olje på seg. Sett brettet i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Bland sammen olje, salt, pepper og tzatzikikrydder i en bolle. Gni inn kyllinglårene med oljen og legg dem på et eget stekebrett. Sett brettet i ovnen og stek kyllinglårene til de er gylne og gjennomstekt. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skjær tomat og rødløk i små terninger. Bland det sammen med olivenolje, salt og pepper.
Server bakte kyllinglår med ovnsbakte poteter, tzatziki og tomatsalat.
God middag!