Sommerens fiskesuppe med reker og dill

Sommerens fiskesuppe med reker og dill

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bløtdyr
    ·
  • Lupin
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • fiskebuljongterning
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • vann
Pizzadeig
1 stk
(Gluten, Soya, Nøtter, Selleri, Bløtdyr, Lupin, Egg, Laktose)
Extra virgin olivenolje
1 ss
Litt salt
Oregano
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Fennikel
1 stk
Gulrot
2 stk
Smør
2 ss
Fiskebuljongterning
1 stk
Vann
0,7 dl
Crème fraîche
1 pakke
(Laktose)
Sitron
½ stk
Salt
Maisenna
1–2 ss
Langefilet
200 g
(Fisk)
Reker
1 pakke
(Skalldyr)
Dill
1 pakke
Smør
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hjemmelaget fiskekraft: Lag kraft av avskjær fra hvit fisk (hode og bein) som er skylt i kaldt vann, 1 purre, 2 gulrøtter, 1 løk, ½ sellerirot, 2 laurbærblad, 1 ts hel pepper og litt salt. Dekk fisk og grønnsaker med vann. Kok opp, skum av, skru ned varmen og la kraften trekke i 30–45 minutter. Sil av kraften. Kast rester av fiskebein og grønnsaker. Fiskekraften kan kokes inn for en kraftigere smak. Den egner seg godt til frysing.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ta ut litt smør til temperering.
Del opp pizzadeigen i 4 leiver. Trykk hver leiv litt utover, men ikke for mye, for da blir ikke brødene så luftige. Legg dem over på et stekebrett og fordel litt olivenolje, salt og urtekrydder på toppen. Stek brødene i 8–15 minutter, eller til de er lett gylne.
Kutt sjalottløk og fennikel i terninger, og gulrøtter i tynne strimler. Finhakk dill. Del sitron i båter.
Varm opp en kjele med smør, og stek sjalottløk og fennikel til løken er blank.
Hell på vann og ha i buljong. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett crème fraîche, og visp inn maisenna blandet ut i litt vann. Kok opp og la det småkoke videre i 5 minutter.
Skyll fisken og del den i terninger. Skyll rekene i kaldt vann i et dørslag.
Ha fisken i suppen og la det trekke i ytterligere 3–4 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med mer væske om det trengs.
Dryss dill og reker over suppen ved servering. Server med sitron i båter, nystekt brød og temperert smør.
God middag!