Falafel med pitabrød, hurtigsyltet rødløk og tzatziki

Falafel med pitabrød, hurtigsyltet rødløk og tzatziki

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • sukker
  • vann
Falafelmiks
400 g
Vann
5 dl
Vann
2 dl
Sukker
½ dl
Lime
½–1 stk
Litt salt
Rødløk
1 stk
Romanosalat
½ stk
Agurk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Nektarin
2 stk
Vårløk
½–1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Fullkornspita
1 pakke
(Hvete, Rug)
Tzatziki
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne syltede grønnsaker, humus, fersk chili, chilisaus eller lignende til. En god olivenolje gjør seg også på salaten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Om du har brødrister trenger du ikke å skru på stekeovnen.
Lag falafelmiksen etter anvisning på pakken.
Kok opp vann, sukker, limesaft og litt salt. Kutt rødløk i tynne strimler. Legg løken i laken og la den trekke i 10 minutter. Sett den til side. Hvis du vil ha en mildere smak, skyll løken i kaldt vann før du har den i laken.
Skyll romanosalaten og kutt den i strimler. Kutt tomat, agurk og nektarin i skiver. Kutt vårløk i tynne skiver og finhakk bladpersille. Legg alle grønnsakene på en stor tallerken og strø over persille.
Forvarm en stor stekepanne. Rull falafeldeigen til små boller på størrelse med golfballer. Trykk bollene litt flate og stek dem gylne på begge sider i litt olje. Legg falaflene over på en tallerken med litt tørkepapir etter hvert som de er ferdige.
Varm pitabrødene i ovnen i 4–5 minutter, til de er lett gylne. Pitabrødene kan også varmes forsiktig i en brødrister.
Server stekt falafael i pitabrød med hurtigsyltet rødløk, salat med nektariner og tzatziki.
God middag!