Ovnsbakt torsk med bakt søtpotet, chorizo og fennikelsalat

Ovnsbakt torsk med bakt søtpotet, chorizo og fennikelsalat

4.22 (72)
Under 40 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Du kan gjerne gjøre litt mer ut av chorizo-/løkmiksen. Litt friske urter, kapers eller tomatterninger kan være godt å tilsette. Ønsker du mer sjyfølelse, kan du tilsette litt soyasaus, kyllingbuljong og eddik eller sitronsaft. En skvett sherry smaker også godt. Liker du ikke rå løk og fennikel, kan du bake det sammen med søtpotetbåtene i 10–15 minutter eller steke det sammen med chorizoen.

      Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
      Vask søtpotetene godt og kutt bort stygge flekker. Del søtpotetene i båter på langs. Legg båtene over på et stekebrett og ha på knust hvitløk, olje, salt og pepper. Sett brettet inn i ovnen og bak søtpotetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 22–25 minutter.
      Skyll og tørk fisken, og legg den i en ildfast form. Krydre med salt, pepper, timian og knust hvitløk blandet med olivenolje. Sett formen i ovnen og stek fisken i 10–15 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
      Skjær chorizopølsen i tynne skiver og stek skivene sprø ved middels pluss temperatur i en stekepanne med smør og olje. Finhakk rødløk og la den frese med i noen minutter. Krydre med salt og pepper (se tips). Sett pannen til side.
      Rens og vask fennikelen. Kutt den i syltynne skiver, enten med en skarp kniv, på et rivjern eller med mandolin. Skyll skivene i kaldt vann i 2 minutter, da blir de supersprø. Kutt rødløk i tynne skiver. Tørk godt av fennikelen med papir og bland den med rødløken. Bland inn sitronsaft og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
      Server ovnsbakt torsk med søtpotetbåter, fennikelsalat og chorizo- og løksjy.
      God middag!