Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Svineknoker
2 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Purreløk
1 stk
Gulrøtter
½ pakke
Chorizo
1 pakke
Grønne linser
1 boks
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
½ pakke
Vann
2.5 dl
Salt
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Svineknokene kan varmes i pakningen i vannbad i ca 15 minutter. Du må gjerne brune eller grille svineknoken i en panne eller ovn om du ønsker det.
Varm stekeovnen til 200 grader varmluft.
Fjern emballasjen på svineknokene (se tips), og legg dem i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til knokene er gjennomvarme.
Finhakk hvitløk og løk. Skyll purren godt og del kutt den i skiver. Skrell og del gulroten i skiver. Del chorizoskivene i biter.
Varm oljen i en kjele og fres hvitløk, løk, purre og gulrot i 2–3 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett choritzobitene og la det steke med noen minutter.
Ha linsene i et dørslag og skyll med kaldt vann. La det renne godt av. Tilsett linsene i kjelen med løk og gulrot og rør om. Bland sammen buljong og vann og tilsett det sammen med tomatene. Bland alt godt, kok opp og la det småkoke noen minutter. Smak til med salt og pepper. Linsene skal være myke og raguen skal ha en bløt og fuktig konsistens.
Skyll persillen og rist av vannet. Finhakk.
Server svineknokene med linseragu og chorizo med litt kruspersille på toppen.
God middag!