Indrefilet av svin med kantarellsaus og bakt pære
Roede

Indrefilet av svin med kantarellsaus og bakt pære

4.41 (82)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    350 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Pære
    1 stk
    Marinert indrefilet av svin
    300 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Romanesco
    1 stk
    Regnbuegulrøtter
    ½ pakke
    Kantareller
    100 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin eller timian. Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile seg opp til 68–70 grader. Kantareller er en flott råvare og kalles «skogens gull». Børst av jord med en pensel om du har.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
    Krydre kjøttet med litt salt og pepper, og stek det i 2 minutter på hver side. Legg det over i en ildfast form, sett formen i ovnen og stek kjøttet i 15–18 minutter (se tips). Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile i 5–10 minutter. Del det opp i fine skiver ved servering.
    Kutt potetene i båter og legg dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Stek potetene i 25–30 minutter. Skrell pæren, del den i fire og ta ut kjernen. Legg den i formen med potetene når det gjenstår 10–15 minutter.
    Del romanesco i mindre buketter. Skrell regnbuegulrøttene og kutt dem i skiver. Rens kantarellene for jord og riv de største i mindre biter.
    Kok romanesco og gulrøtter i 4–5 minutter. Hell av vannet og dekk til med lokk.
    Stek kantarellen i stekepannen du stekte kjøttet i. Ha på rødvinssaus og kok opp. Hold sausen varm frem til servering.
    Server indrefilet av svin med kokte grønnsaker, bakte poteter, pære og kantarellsaus.
    Kjøtt: 125 g Potet: 150 g Pære: 1/2 Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca 480 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!