Høstgryte med mørkokt svinekjøtt og rotgrønnsaker

Høstgryte med mørkokt svinekjøtt og rotgrønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Solsikke-/rapsolje
    Fullkornsris
    1 pakke
    Gul løk
    1 stk
    Kålrot
    1 bit
    Regnbuegulrøtter
    1/3 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    2-3 ss
    Svinekjake
    1 pakke
    Sjysaus
    1 pakke
    Rørte tyttebær
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    I dag kan du få dekke på et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Spør en voksen om du kan få tenne lys.

    Kok risen som anvist på pakken. Hell eventuelt av overflødig væske.
    Hakk løken, skrell og kutt gulrot og kålrot i terninger.
    Varm opp en kjele med olje. Ha i løk og stek den til den er blank. Tilsett gulrot og kålrot og la det steke med i 3–4 minutter.
    Ha i svinekjaker og kraften den ligger i. Tilsett sjysaus og la det hele småkoke på middels varme under lokk i 10–15 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Om du ikke ønsker å koke alt i samme kjele, kan du koke grønnsakene for seg.
    Server høstgryte med fullkornsris og rørte tyttebær.
    God middag!