Soya- og ingefærglaserte kyllingkjøttboller med salat med peanøtter og sesamris
Laktosefri

Soya- og ingefærglaserte kyllingkjøttboller med salat med peanøtter og sesamris

4.13 (1286)
Under 35 min
12 Ingredienser
En enkel hverdagsrett med saftige og glaserte kyllingkjøttboller. Crispy salat med asiatiske smaker er perfekt tilbehør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • salt
Jasminris
125 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Kyllingkjøttdeig
300 g
Panering
½ pakke
Mexican BBQ
½–1 pakke
(Sulfitt)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Melk
½ dl
(Melk)
Ruccola
50 g
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 766 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ta litt vann på hendene før du ruller kjøttbollene, da blir det ikke så klissete. Bruk gjerne opp grønnsaksrester i den friske salaten.

Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Vend sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
 Bland sammen kyllingkjøttdeigen, paneringen, ½ dl melk, det meksikanske grillkrydderet og en klype salt i en bolle. Rull små kjøttboller av kjøttdeigen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek kjøttbollene videre i 4–5 minutter, til de er gjennomstekte. Vend inn halve pakken med soya- og ingefærsaus, og stek det hele i 2–3 minutter.
Skyll og tørk ruccolaen. Bruk gjerne en salatslynge hvis du har. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene i en salatbolle, og smak til med saft fra limen. Ha peanøttene over salaten ved servering.
 Del resten av limen i båter, og server limebåtene og resten av soya- og ingefærsausen til retten. 
God middag!