Soya- og ingefærglaserte kyllingkjøttboller med salat med peanøtter og sesamris
25-35
Laktosefri

Soya- og ingefærglaserte kyllingkjøttboller med salat med peanøtter og sesamris

En enkel hverdagsrett med saftige og glaserte kyllingkjøttboller. Crispy salat med asiatiske smaker er perfekt tilbehør.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • olje
  • salt

Sesamris

jasminris
Jasminris
125 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Kyllingkjøttboller

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
panering
Panering
½ pakke
meksikansk grillkrydder
Meksikansk grillkrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl

Salat med peanøtter

ruccola
Ruccola
50 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 767 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ta litt vann på hendene før du ruller kjøttbollene, da blir det ikke så klissete. Bruk gjerne opp grønnsaksrester i den friske salaten.

  1. Sesamris: Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Vend sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
  2. Kyllingkjøttboller: Bland sammen kyllingkjøttdeigen, paneringen, ½ dl melk, det meksikanske grillkrydderet og en klype salt i en bolle. Rull små kjøttboller av kjøttdeigen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek kjøttbollene videre i 4–5 minutter, til de er gjennomstekte. Vend inn halve pakken med soya- og ingefærsaus, og stek det hele i 2–3 minutter.
  3. Salat med peanøtter: Skyll og tørk ruccolaen. Bruk gjerne en salatslynge hvis du har. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Ha grønnsakene i en salatbolle, og smak til med saft fra limen. Ha peanøttene over salaten ved servering.
  4. Servering: Del resten av limen i båter, og server limebåtene og resten av soya- og ingefærsausen til retten.