Filetstykke av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter
30-40
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Filetstykke av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter

Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til filetstykke av svin.

Ingredienser

Allergener

  Basisvarer

  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

  Ovnsbakte poteter

  poteter
  Poteter
  350 g
  Olje
  1 ts

  Ratatouille

  gul løk
  Gul løk
  1 stk
  squash
  Squash
  1 stk
  gul paprika
  Gul paprika
  1 stk
  hvitløksfedd
  Hvitløksfedd
  1 stk
  tomatpuré
  Tomatpuré
  1 pakke
  basilikum og oregano
  Basilikum og oregano
  1 pose
  hakkede tomater
  Hakkede tomater
  1 boks
  Olje
  1 ts
  Vann
  3 dl

  Pannestekt filetstykke av svin

  filetstykke av svin
  Filetstykke av svin
  300 g
  Olje
  1 ts
  Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 509 kcal
  • Fett 10 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 47 g
  Allergeninformasjon

  Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

  Slik gjør du

  Tips fra kokken:

  Ha gjerne buljong, et laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen, for mer smak. Juster bitterheten i sausen med litt sukker eller balsamicosirup. Topp retten med gressløk eller persille.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Ratatouille: Skrell løken, skyll squashen og rens paprikaen. Kutt løken, squashen og paprikaen i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut boksen med 3 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips). 
  4. Pannestekt filetstykke av svin: Skjær kjøttet i 2–3 cm tykke skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering. 
  5. God middag! 
  1. Kjøtt: 125 g Potet: 150 g Ratatouille: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).