Kylling med sopprisoni, brokkoli, syltet rødløk og Grande Premium
20-30
Roede

Kylling med sopprisoni, brokkoli, syltet rødløk og Grande Premium

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Kylling og ovnsbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Risoni

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
risoni
Risoni (Hvete)
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
½ ss
Vann
3–4 dl

Topping

grønt eple
Grønt eple
1 stk
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 615 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan brunes raskt av i en stekepanne, for en mer smaksrik overflate. Risonien kan forkokes, som anvist på pakken. Tilsett litt hvitvin eller sitronsaft for en mer syrlig risetto.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
  3. Kylling og ovnsbakt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skjær kyllingen i to på langs (se tips). Fordel brokkolien, kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  4. Risoni: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en vid, tørr kjele til middels varme, og stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett litt olje, og ha i løken og hvitløken. Stek videre i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risonien og hønsebuljongen. Stek det hele i 1 minutt til. Ha i 3 dl vann, og kok opp. La risettoen småkoke under lokk i 11–13 minutter. Rør om underveis i koketiden. Ha i Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt vann. 
  5. Topping: Kutt eplet i små terninger, og ha terningene over i en liten skål. Server epleterningene og Grande Premium-osten til retten. 
  1. Kylling: 125 g Risoni: 100 g Grønnsaker: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal.