Kylling med sopprisoni, brokkoli, syltet rødløk og Grande Premium
Roede

Kylling med sopprisoni, brokkoli, syltet rødløk og Grande Premium

4.24 (471)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Brokkoli
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risoni
150 g
(Hvete)
Hønsebuljong
½ pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Olje
½ ss
Vann
3–4 dl
Grønt eple
1 stk
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 681 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan brunes raskt av i en stekepanne, for en mer smaksrik overflate. Risonien kan forkokes, som anvist på pakken. Tilsett litt hvitvin eller sitronsaft for en mer syrlig risetto.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skjær kyllingen i to på langs (se tips). Fordel brokkolien, kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i omtrent 15 minutter. 
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en vid, tørr kjele til middels varme, og stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett litt olje, og ha i løken og hvitløken. Stek videre i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risonien og hønsebuljongen. Stek det hele i 1 minutt til. Ha i 3 dl vann, og kok opp. La risettoen småkoke under lokk i 11–13 minutter. Rør om underveis i koketiden. Ha i Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt vann. 
 Kutt eplet i små terninger, og ha terningene over i en liten skål. Server epleterningene og Grande Premium-osten til retten. 
125 g Risoni: 100 g Grønnsaker: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal.
God middag!