Glutenfri
Torsk toppet med egg og persille, med brokkoli, kokte poteter og bechamelsaus
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig. Det tradisjonelle tilbehøret løftes av bechamelsausen med smak av sennep og dill.
Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig. Det tradisjonelle tilbehøret løftes av bechamelsausen med smak av sennep og dill.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Torskefilet
325 g
Egg
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bechamelsaus
250 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 543 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 53 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også koke grønnsakene i potetvannet for å spare oppvask.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre fisken med salt og pepper. Legg den i en smurt ildfast form og stek den i ovnen i omtrent 10 minutter.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og grovhakk eggene. Skyll og finhakk bladpersillen.
Kutt brokkolien i buketter, skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i det lettsaltede vannet i omtrent 5 minutter, eller til de er møre. Ha brokkolien i kjelen når det gjenstår omtrent 2 minutter av koketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Bland inn kryddermiksen før servering.
Topp den ovnsbakte torsken med eggene og persillen.
God middag!