Torsk toppet med egg og persille, med brokkoli, kokte poteter og bechamelsaus
25-35
Glutenfri

Torsk toppet med egg og persille, med brokkoli, kokte poteter og bechamelsaus

Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig. Det tradisjonelle tilbehøret løftes av bechamelsausen med smak av sennep og dill.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g

Topping

egg
Egg (Egg)
2 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Bechamelsaus

bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 544 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også koke grønnsakene i potetvannet for å spare oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakt torsk: Krydre fisken med salt og pepper. Legg den i en smurt ildfast form og stek den i ovnen i omtrent 10 minutter.
  4. Topping: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og grovhakk eggene. Skyll og finhakk bladpersillen.
  5. Grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter, skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i det lettsaltede vannet i omtrent 5 minutter, eller til de er møre. Ha brokkolien i kjelen når det gjenstår omtrent 2 minutter av koketiden.
  6. Bechamelsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Bland inn kryddermiksen før servering.
  7. Servering: Topp den ovnsbakte torsken med eggene og persillen.