Salat med krydderbakt laks, Røros-rømme og nystekte multibrød
4.33 (76)
Under 30 min
8 Ingredienser
En mettende salat med laks, revet Grana Padano-ost og nystekte multibrød er en klassisk kombinasjon av smaker.
En mettende salat med laks, revet Grana Padano-ost og nystekte multibrød er en klassisk kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Rustikke multibrød
2 stk
Laksefilet
270 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Hjertesalat
2 stk
Rødløk
1 stk
Tomater
2 stk
Grana Padano
1 stk
Økologisk Røros-rømme
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 701 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag krutonger i stedet. Kutt multibrødene i terninger, drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader i omtrent 10 minutter, til de er gylne og sprø. Topp salaten med krutongene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft
Stek multibrødene som anvist på pakken. Del multibrødene i to før servering.
Fordel fisken utover en smurt ildfast form, og krydre den med kryddermiksen, litt salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, til den så vidt er gjennomstekt.
Skyll, tørk og kutt salatene i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kutt tomatene i terninger. Legg salaten på et stort serveringsfat.
Fordel grønnsakene og den krydderbakte laksen over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp salaten med osten og litt av rømmen.
Bland salaten rett før servering, og server resten av rømmen og multibrødene til retten.
God middag!