Coq au vin med utbenet kyllinglår og knuste urtepoteter
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Coq au vin med utbenet kyllinglår og knuste urtepoteter

4.19 (975)
Under 45 min
10 Ingredienser
Dette er en variant av den klassiske franske retten. Her med rødvin, utbenet kyllinglår og aromasopp. Bon appétit.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Potetkrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Margarin
½ ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Aromasopp
200 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Tomatpuré
½ pakke
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
½ ss
Vann
3 dl
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 695 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visp inn melk i potetene for en rask potetmos. Ferske urter som timian, persille eller estragon, passer godt til denne retten.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn potetkrydderet og ½ ss margarin, og smak til med salt og pepper (se tips).
 Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i grove terninger og gulrøttene i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Skjær kyllingen i fire. Behold fettet på, det smelter i kjelen og gir god smak til sausen.
 Varm opp en stor og vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på begge sider. Tilsett grønnsakene, og stek dem i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i rødvinssausen. Rør maisstivelsen og hønsebuljongen ut i 3 dl vann i et litermål, og hell det over i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk i 15–20 minutter. Rør om underveis. Ta av lokket de siste 5 minuttene. Smak til sausen med ½ ts sukker, salt og pepper. 
Bon appétit!
350 g Poteter: 150 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!