Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Kjøttdeig
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Taco kryddermiks
1 pose
Løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Squash
½ stk
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Mais
1 pakke
Salt
Bønner
1 boks
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre gryta med oregano, kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasko eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne en grønn salat ved siden av.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
Finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Sil væsken av bønner og mais, skyll dem godt.
Stek kjøttet på høy varme i en kjele med olje. Del det i mindre biter og krydre det med tacokrydder. Tilsett løk, hvitløk, paprika, hakkede tomater og vann. La gryta småkoke i 10–15 minutter.
Bland bønner, mais og squash i gryta og gi det hele et nytt oppkok. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder (se tips).
Server meksikansk gryte med fullkornsris.
God middag!