Meksikansk gryte med mais og bønner

Meksikansk gryte med mais og bønner

3.9 (134)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Kjøttdeig
    1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Taco kryddermiks
    1 pose
    Løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Rød paprika
    1 stk
    Squash
    ½ stk
    Hakkede tomater
    1 boks
    Vann
    1 dl
    Mais
    1 pakke
    Salt
    Bønner
    1 boks
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Krydre gryta med oregano, kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasko eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne en grønn salat ved siden av.

    Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
    Finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Sil væsken av bønner og mais, skyll dem godt.
    Stek kjøttet på høy varme i en kjele med olje. Del det i mindre biter og krydre det med tacokrydder. Tilsett løk, hvitløk, paprika, hakkede tomater og vann. La gryta småkoke i 10–15 minutter.
    Bland bønner, mais og squash i gryta og gi det hele et nytt oppkok. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder (se tips).
    Server meksikansk gryte med fullkornsris.
    God middag!