Kylling og blomkål i indisk saus med spinat, krydderris og nanbrød
20-30

Kylling og blomkål i indisk saus med spinat, krydderris og nanbrød

Her får du en enkel og smakfull indisk kyllinggryte, en perfekt hverdagsrett. Med krydderris og varme nanbrød er dette en familiefavoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • vann

Krydderris

basmatiris
Basmatiris
125 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke

Kylling og blomkål i indisk saus

spinat
Spinat
50 g
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
indisk saus
Indisk saus (Selleri, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1009 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne litt yoghurt eller raita til retten. Du kan også toppe retten med hakkede mandler og rosiner for ekstra krønsj.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Krydderris: Tilbered risen som anvist på pakken, men tilsett det tyrkiske krydderet i kokevannet.
  3. Kylling og blomkål i indisk saus, forberedelse: Skyll spinaten i kaldt vann.  
  4. Kylling og blomkål i indisk sausVarm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingkjøttdeigen i 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe, og del den opp i mindre biter med en stekespade.
  5. Kylling og blomkål i indisk saus, fortsettelse: Ha brokkoli- og blomkålbukettene, den indiske sausen og 1 dl vann i kjelen med kjøttdeigen. La det hele småkoke på lav varme i 10 minutter. Vend inn spinaten rett før servering.     
  6. Nanbrød: Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter.
  7. Vel bekomme!