Wokstekt kylling, grønne bønner, paprika, chili og jasminris
30-40
Laktosefri

Wokstekt kylling, grønne bønner, paprika, chili og jasminris

Nyt en thailandsk stir-fry full av smaker. Med et smilende speilegg på toppen, blir denne retten rund og fyldig.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • bløtdyr,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Wokstekt kylling

gul løk
Gul løk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
rød chili
Rød chili
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
woksaus med østers og vårløk
Woksaus med østers og vårløk (Fisk, Bløtdyr)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss

Stekte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 693 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server fish sauce med chili til retten, og smak til retten med fish sauce istedenfor soyasaus.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Wokstekt kylling: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt paprikaene i terninger. Skyll og kutt av endene av de grønne bønnene, og kutt dem i tre. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skjær kyllingen i mindre biter. Bland sesam- og chilisausen, woksausen og 3 ss soyasaus i en skål.
  3. Wokstekt kylling, fortsettelse: Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter. Ha i løken, hvitløken, chiliflakene og halvparten av chilien, og stek videre i 3–4 minutter, til løken er blank. Vend på kyllingen underveis i stekingen. Ha i de grønne bønnene, paprikaen og sausen, og stek videre 3–4 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med soyasaus.
  4. Stekte egg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem som speilegg i 4–5 minutter, eller til eggehviten er hvit. Behold gjerne plommen flytende, den gir retten fylde, og fungerer som en del av sausen i retten.
  5. Servering: Server de stekte eggene oppå risen, og topp retten med korianderen.