Wokstekt kylling, grønne bønner, paprika, chili og jasminris
Laktosefri

Wokstekt kylling, grønne bønner, paprika, chili og jasminris

4.15 (91)
Under 40 min
12 Ingredienser
Nyt en thailandsk stir-fry full av smaker. Med et smilende speilegg på toppen, blir denne retten rund og fyldig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bløtdyr
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • olje
Jasminris
125 g
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønne bønner
150 g
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Skivet kyllingfilet
300 g
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Woksaus med østers og vårløk
1 pakke
(Fisk, Bløtdyr)
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Egg
2 stk
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 694 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server fish sauce med chili til retten, og smak til retten med fish sauce istedenfor soyasaus.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt paprikaene i terninger. Skyll og kutt av endene av de grønne bønnene, og kutt dem i tre. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skjær kyllingen i mindre biter. Bland sesam- og chilisausen, woksausen og 3 ss soyasaus i en skål.
 Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter. Ha i løken, hvitløken, chiliflakene og halvparten av chilien, og stek videre i 3–4 minutter, til løken er blank. Vend på kyllingen underveis i stekingen. Ha i de grønne bønnene, paprikaen og sausen, og stek videre 3–4 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med soyasaus.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem som speilegg i 4–5 minutter, eller til eggehviten er hvit. Behold gjerne plommen flytende, den gir retten fylde, og fungerer som en del av sausen i retten.
 Server de stekte eggene oppå risen, og topp retten med korianderen.
God middag!