Kyllingschnitzel med potetsalat med eple og fennikel, hvitløksdressing og sitron

Alpene

Glutenfri

Kyllingschnitzel med potetsalat med eple og fennikel, hvitløksdressing og sitron

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Panert kyllingkjøtt blir ikke bare sprøtt, men også ekstra saftig. Her får du det servert med en frisk potetsalat med sennep, fennikel og eple.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Grønt eple
1 stk
Fennikel
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Kyllingbryst
300 g
Panering
75 g
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
1 dl
(Egg, Hvete)
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Hvitløksdressing
½ pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 714 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til hvitløksdressingen med litt finrevet skall fra sitronen og kvernet sort pepper.

 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Skyll persillen, og plukk bladene fra persillestilkene.
 Ta av skinnet på kyllingbrystet, og skjær kyllingbrystet i to skiver på midten. Bank kyllingfiletene tynne med en kjøtthammer eller liten kjele, og krydre med salt og pepper på begge sider. Knekk 1 egg i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Ha paneringen og 1 dl hvetemel i hver sin dype tallerken. 
 Vend kyllingen først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. 
 Skyll de kokte potetene raskt i kaldt vann, og kutt dem i skiver. Bland potetene, eplet, fennikelen, persillen og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. Krydre med litt salt og pepper.   
 Skyll og tørk ruccolaen. Kutt sitronen i båter. Server ruccolaen, sitronbåtene og hvitløksdressingen til retten (se tips). 
God middag!