Kylling i garam masala-saus med pak choy, vårløk og krydret basmatiris
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i garam masala-saus med pak choy, vårløk og krydret basmatiris

Garam masala-krydret saftig kylling er en smak av India rett inn på kjøkkenet. Bare å kose seg!

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke

Garam masala-kylling

rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
vårløk
Vårløk
½–1 pakke
pak choy
Pak choy
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
garam masala-krydder
Garam masala-krydder
1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 715 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en mild variant av en rett som vanligvis lages med sterkt krydder. Smak til med chilipulver, kajennepepper eller fersk chili hvis du vil ha den litt sterkere.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. Vend kryddermiksen forsiktig inn i risen mot slutten av koketiden.
  2. Garam masala-kylling: Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
  3. Garam masala-kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Ha i litt ny olje, og tilsett halvparten av garam masala-krydderet og kyllingen. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter. Tilsett mer av garam masala-krydderet etter smak. Legg løken og kyllingen over på et fat. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek vårløken og brokkoli- og blomkålbukettene i omtrent 2 minutter. Ha hvitløken, kyllingen, løken og kokosmelken i stekepannen, og stek det hele i 5 minutter. Vend inn pak choyen når det gjenstår 3 minutter av steketiden. Bland inn 2 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper. 
  4. Vel bekomme!