Lyr med kokos, rød curry og jasminris

Lyr med kokos, rød curry og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Jasminris
150 g
Litt salt
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Indisk curry paste
½–1 ts
Kokosmelk
1 pakke
Lime
½ stk
Salt
Lyrfilet
200 g
(Fisk)
Kinesisk hvitløk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Middagsrester? Ta vare på restene i en matboks og spis dem til lunsj neste dag. Ris må oppbevares kjølig om den skal spises dagen etter. Rester av saus og grønnsaker kan tilsettes kyllingkraft og vips - en rask suppe til forrett.

Tilbered risen som anvist på pakningen.
Finhakk rødløk. Kutt paprika og gulrot i tynne skiver eller strimler.
Varm olje i en kjele eller høy stekepanne. Stek løk, paprika og gulrot på middels varme til løken er blank. Ha i currypaste og la den frese i 1–2 minutter. (Tilsett litt currypaste først, og deretter smak til etterhvert, den er ganske sterk). Tilsett kokosmelk, kok opp og la det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk av den med kjøkkenpapir og del den i porsjoner. Krydre fisken med salt og pepper.
Legg fiskestykkene oppå grønnsakene. Trykk gjerne fisken litt ned i sausen. Legg på lokk eller folie og la grønnsaker og fisk trekke ferdig på middels til lav varme i 7–10 minutter.
Server lyr med kokos og curry, med jasminris og limebåter ved siden av.
God middag!