Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- soyasaus
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Kremet kjøttgryte
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Kjøttdeig
300 g
Maisstivelse
½–1 pakke
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
3 ss
Vann
3 dl
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 853 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også smake til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra god smak.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Kremet kjøttgryte, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.
- Kremet kjøttgryte: Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i omtrent 2 minutter, til den nesten er gjennomstekt. Ha kjøttdeigen på en tallerken.
- Kremet kjøttgryte, fortsettelse: Stek grønnsakene fra punkt 2 i fettet fra kjøttdeigen i 3–4 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp. Tilsett maisjevningen, urtemiksen, oksebuljongen, 3 dl vann og crème fraîchen i gryten, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med pepper og eventuelt salt eller soyasaus.
- Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.