Stekt kjøttdeig med tyrkisk krydder, tzatziki og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Sous vide-poteter
250 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kjøttdeig
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Gressløk
½ pakke
Agurk
1/3 stk
Litt salt
Yoghurt naturell
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Salt
Tomat
1 stk
Agurk
1/3 stk
Rødløk
½ stk
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du heller lyst til å forme kjøttet til små kjøttboller, må du gjerne gjøre det. Bland da krydder og urter inn i deigen og form dem i hånden ved hjelp av en barneskje til små runde boller. Stek kjøttboller i en stekepanne med litt olje.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Del potetene i to eller fire, alt ettersom hvor store de er. Legg potetbitene i en ildfast form og vend dem i litt olje. Strø over litt salt og pepper. Stek potetene i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til de er gylne og sprø.
Sett stekeplaten på fullt og la den bli ordentlig varm før du tilsetter olje. La oljen bli varm før du legger kjøttdeigen i pannen. La kjøttet steke noe minutter før du begynner å røre. Hvis egynner det å koke i pannen, ta ut kjøttdeigen og begynn på nytt med sterkere varme. Strø over krydderet og finhakket gressløk. Bland alt godt sammen.
Riv slangeagurk på et råkostjern og dryss en klype salt over agurken. La den trekke i ca 5–10 minutter og press ut det meste av vannet. Finhakk hvitløk og bland med agurk og yoghurt. Smak til med eventuelt mer salt og nykvernet pepper.
Skjær tomaten og agurkbiten i passe biter og løken i tynne båter. Bland alt i en liten bolle. Strø gjerne over noen saltkorn, det gir salaten mer smak.
Server kjøttdeig med tyrkisk krydder, tzatizki, salat og ovnsbakte poteter
God middag!