Roede
Laktosefri
Ovnsbakt laks med teriyakisjy, tomater og brokkolimos
4.14 (593)
Under 30 min
6 Ingredienser
Laks og teriyakisaus er en god kombinasjon av smaker. Med hjemmelaget brokkolimos og ovnsbakte tomater, er dette en frisk og smakfull rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Margarin
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Laksefilet
270 g
Tomat
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
Brokkoli
1 stk
Margarin
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 589 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt lett crème fraîche eller melk i mosen for å få den mer kremet. Muskattnøtt gir nydelig smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Kutt tomaten i grove biter. Fordel fisken og tomatene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Topp fisken med teriyakisausen, saft fra sitronen og 1 ss margarin. Stek fisken midt i ovnen i 8–12 minutter. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger (se tips). Kok brokkolien i 7–9 minutter, til den er mør. Sil av vannet, og la brokkolien dampe av seg i kjelen. Kjør brokkolien til en mos med en stavmikser. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med salt og pepper.
125 g Tomat: ½ stk Potet: 150 g Brokkolimos: 125 g Sjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!