Indisk salat med linser, friske grønnsaker, papadams og mangochutney
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Indisk salat med linser, friske grønnsaker, papadams og mangochutney

Inderne er verdensmestere på vegetarmat. Kos deg med denne friske salaten, med krønsj fra papadams og nydelig sødme fra mangochutney.

Ingredienser

Allergener
  • Cashewnøtter

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Linser

grønne linser
Grønne linser
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
garam masala-krydder
Garam masala-krydder
1 pakke
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke

Papadams

papadams
Papadams
1 pakke

Indisk salat

spinat
Spinat
50 g
røde cherrytomater
Røde cherrytomater
1 pakke
reddiker
Reddiker
1 bunt
gul paprika
Gul paprika
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
lime
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss

Tilbehør

mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 630 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en super rett når du vil bruke opp rester av urter som koriander eller persille. Server gjerne med litt yoghurt til.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Linser: Hell laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken, garam masala-krydderet og cashewnøttene i 1–2 minutter. Ha i linsene og stek videre i 3 minutter, eller til linsene er varme. Krydre med salt og pepper.
  3. Papadams: Fordel papadamsene utover en rist, og varm dem i ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg. De skal poppe litt.
  4. Indisk salat: Skyll, tørk og finhakk spinaten. Skyll cherrytomatene og reddikene. Kutt cherrytomatene i to, og reddikene i båter. Rens og kutt paprikaen i terninger. Kutt chilien i tynne skiver.
  5. Indisk salat, fortsettelse: Vend sammen grønnsakene og de stekte linsene, og fordel det hele utover et stort fat. Klem saft fra limen over, og topp med 1 ss olivenolje. Brekk opp noen av papadamsene og bland dem med salaten rett før servering. 
  6. Tilbehør: Topp salaten med noen skjeer av mangochutneyen, eller server chutneyen til retten.