Seifilet og reker i rød currysaus med grønnkål og jasminris
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Seifilet og reker i rød currysaus med grønnkål og jasminris

Denne retten er både sunn og mettende, og får et lite sting fra curryen – perfekt i kombinasjon med milde reker og saftig sei.

Ingredienser

Allergener
  • Skalldyr,
  • fisk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Seifilet og reker i rød currysaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
reker
Reker (Skalldyr)
100 g
seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
rød currypaste
Rød currypaste
½–1 pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
grønnkål
Grønnkål
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 587 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Seifilet og reker i rød currysaus, forberedelse: Skrell og kutt sjalottløken i tynne båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll rekene i kaldt vann.
  3. Seifilet og reker i rød currysaus: Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 1 minutt på hver side. Legg fisken over på et fat. Ha litt ny olje i pannen, og stek sjalottløken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Tilsett currypasten og gulrøttene, og stek videre i omtrent 2 minutter.   
  4. Seifilet og reker i rød currysaus, fortsettelse: Ha i kokosmelken, og kok opp. Ha grønnkålen og rekene i sausen, og legg fisken på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen. La det hele småkoke under lokk på lav varme i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett eventuelt litt vann om du synes sausen er for tykk.
  5. God middag!