Utbenet kyllinglår med estragon og hvitløk, stekt hjertesalat, søtpotetpuré og soyasmør
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Utbenet kyllinglår med estragon og hvitløk, stekt hjertesalat, søtpotetpuré og soyasmør

Marinert kyllinglår passer perfekt med en luftig søtpotetpuré. Med stekt hjertesalat og soyasmør som tilbehør, er dette en innertier.

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Søtpotetpuré

søtpoteter
Søtpoteter
2 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Utbenet kyllinglår og grønnsaker

squash
Squash
½ stk
rødløk
Rødløk
1 stk
marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g

Stekt hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 706 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ingefær liggende? Skrell og finhakk eller finriv ingefæren på et rivjern, og smak til søtpotetpuréen med ingefæren.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Søtpotetpuré: Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Skrell hvitløken. Ha søtpotetene og hvitløken i en kjele, og dekk søtpotetene med vann. Kok opp, og la det småkoke i 15–20 minutter, til søtpotetene er gjennomkokte.
  3. Utbenet kyllinglår og grønnsaker: Skyll og kutt squashen i terninger. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel squashen og løken på et stekebrett med bakepapir, og tilsett litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen oppå grønnsakene, og stek grønnsakene og kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.  
  4. Stekt hjertesalat: Skyll og kutt hjertesalaten i fire på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hjertesalaten i omtrent 2 minutter på hver snittflate. Krydre med salt og pepper. 
  5. Soyasmør: Smelt 3–4 ss smør i en liten kjele, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, til smøret er nøttebrunt. Ta kjelen av platen, og tilsett 1 ss soyasaus. 
  6. Søtpotetpuré, fortsettelse: Sil vannet av søtpotetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Mos søtpotetene og 1 ss smør til en puré med en stapper eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  7. God middag!