Vegetarschnitzler med blomkål, erter, potetmos og kaperssmør
30-40
Vegetar

Vegetarschnitzler med blomkål, erter, potetmos og kaperssmør

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • hvete,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl

Vegetarschnitzler

vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g

Kaperssmør

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
kapers
Kapers
½ glass
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
3 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss

Blomkål og erter

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
erter
Erter
125 g

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 577 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 16 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen med schnitzlene i omtrent 20 minutter. Om du vil spare deg for litt arbeid kan du også koke potetene, uten å mose dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele til grønnsakene. 
  2. Potetmos: Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips). 
  3. Vegetarschnitzler: Fordel vegetarschnitzlene utover et stekebrett med bakepapir. Stek vegetarschnitzlene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme og sprø.
  4. Kaperssmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels varme, og ha i sjalottløken. Hell vannet av kapersene, og ha ønsket mengde av kapersene i smøret. Gi det hele et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen. Smak til med ½ ss soyasaus og saften fra den halve sitronen.  
  5. Blomkål og erter, fortsettelse: Kok brokkoli- og blomkålbukettene i vannet fra punkt 1 i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet med blomkålen når det gjenstår 1 minutt av blomkålens koketid.  
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.  
  7. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.