Kylling i pita med salat og ajvarsaus

Kylling i pita med salat og ajvarsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Liste
Liste
Bilder
Kyllingbryst
380 g
Urtemiks
½–1 pakke
(Sulfitt)
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Isbergsalat
½ stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Ajvarsaus
1 beger
(Egg, Sennep, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bruke hvitvins- eller epleeddik i agurksalaten. En sommerlig variant av en god klassiker! Ta vare på dressingen, den holder seg godt i flere dager og kan for eksempel brukes som dip til grønnsaker eller fredagssnacksen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del kyllingbrystet i strimler og vend i urtekrydder, litt salt, pepper og olje. Sett til side.
Skyll salat og del i strimler. Kutt paprika i strimler og rødløk og tomat i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
Ha olje i en varm stekepanne. Stek kyllingstrimlene i 3–4 minutter, til de har fått en fin farge og er gjennomstekt. Sett til side.
Stek pitabrødene lett gyldne i en forvarmet stekeovn i 3–4 minutter. Pitabrødene kan også varmes forsiktig i brødrister.
Server kylling i pita med salat og ajvarsaus.
God middag!