Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Kyllingbryst
380 g
Urtemiks
½–1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Isbergsalat
½ stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Fullkornspita
4 stk
Ajvarsaus
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bruke hvitvins- eller epleeddik i agurksalaten. En sommerlig variant av en god klassiker! Ta vare på dressingen, den holder seg godt i flere dager og kan for eksempel brukes som dip til grønnsaker eller fredagssnacksen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del kyllingbrystet i strimler og vend i urtekrydder, litt salt, pepper og olje. Sett til side.
Skyll salat og del i strimler. Kutt paprika i strimler og rødløk og tomat i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
Ha olje i en varm stekepanne. Stek kyllingstrimlene i 3–4 minutter, til de har fått en fin farge og er gjennomstekt. Sett til side.
Stek pitabrødene lett gyldne i en forvarmet stekeovn i 3–4 minutter. Pitabrødene kan også varmes forsiktig i brødrister.
Server kylling i pita med salat og ajvarsaus.
God middag!