Roede
Soyaglasert kyllingfilet med bakte grønnsaker
4.2 (119)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- sukker
Poteter
350 g
Gulrøtter
1/3 pakke
Sellerirot
½ bit
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kyllingfilet med skinn
380 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Soyasaus
1 dl
Sukker
1 ts
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst. Ta vare på soyaglazen, den kan brukes i wok eller til sushiretter. Oppbevar den i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrot og sellerirot. Skjær potetene og rotgrønnsakene i staver, og rødløk i båter. Finhakk hvitløk. Ha grønnsakene i en ildfast form og vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med olje til de er gylne. Legg kyllingfiletene over grønnsakene og la dem steke med i ovnen de siste 10–15 minuttene (se tips).
Kok opp soyasaus, sukker og limesaft, og la det småkoke i et par minutter. Pensle kyllingen med soyaglazen ved servering.
Server kyllingfilet med bakte grønnsaker og resten av soyaglazen ved siden av.
125 g
Stekte grønnsaker og potet: 250 g
Saus: 2 ss
Energiinnhold: ca 390 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!