Stekt torsk med bacon, grønn ertepuré og småpoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Kokevann
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Gulrot i skiver
1 pakke
Salt
Grønne erter
250 g
Smør
1 ss
Salt
Kokevann
0,5 dl
Baconterninger
150 g
Torskefilet
375 g
Salt
Smør
2 ss
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gjør det som tar lengst tid først, det står alltid først i oppskriften. Du trenger ikke å vente på at potetene skal koke før du går videre til neste steg. Tilsett gjerne litt sitronsaft i smøret. Har du ikke stavmikser, kan du mose ertene med en visp, sleiv eller gaffel.
Kok opp poteter i en kjele med lettsaltet vann. Legg på lokk, da går det raskere. Kok også opp en kjele med vann til erter. Sett klar en stekepanne og finn frem alle ingrediensene.
Kok potetene møre, i omtrent 15 minutter. Kok gulrotskivene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene. Hell av vannet og dekk med lokk.
Stek baconet gyllent i en stekepanne med olje, og legg det til side på en tallerken. Ha litt mer olje i den samme stekepannen og stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha baconet tilbake i pannen sammen med en klatt smør, og øs baconsmøret over fisken.
Kok ertene i omtrent 2 minutter. Hell av vannet, men spar på litt av det i en liten kopp slik at du etterpå kan justere konsistensen. Kjør sammen ertene med en stavmikser. Ha i smør, juster med kokevann og smak til med salt og pepper. Du kan også servere ertene hele i stedet for å lage puré.
Server stekt torsk med baconsmør, kokte gulrøtter, grønn ertepuré, poteter og sitronbåter.
God middag!