Spansk kylling med chorizo, bakte grønnsaker og ris
Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Litt salt
- olivenolje
- salt
- vann
Jasminris
150 g
Litt salt
Grønn paprika
1 stk
Chorizo
1 pakke
Grønne bønner
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Kyllingfilet med skinn
380 g
Urtemiks
1 pakke
Salt
Sitron
½ stk
Vann
1 dl
Olivenolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du kyllingbuljong på lur må du gjerne tilsette dette i formen. Tilsett oliven i formen om du har. La gjerne kyllingen hvile i 5 minutter før servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønne bønner. Finn fram kjele med lokk til ris og en stor ildfast form til kylling og grønnsaker. Finn fram alle ingrediensene skjærefjøl og kniv.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt paprika i strimler, kutt av endene på de grønne bønnene og skjær cherrytomater i to. Del hvert av kyllingbrystene i 2–3 jevnstore biter og chorizo i strimler. Legg grønnsakene i den ildfaste formen og kyllingen på toppen. Fordel strimlet chorizo over. Krydre hele formen med sitronsaft, urtemiks og salt og pepper. Hell på litt vann og olivenolje.
Sett formen i stekeovnen i omtrent 15 minutter.
Server spansk kylling med chorizo, bakte grønnsaker og jasminris.
God middag!