Pannestekt torsk med kalkunbacon, gulrot, grønn ertepuré og poteter

Pannestekt torsk med kalkunbacon, gulrot, grønn ertepuré og poteter

4.23 (64)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Salt
Gulrot
2 stk
Smør
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
Grønne erter
250 g
Smør
1 ss
Salt
Baconterninger
200 g
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Salt
Smør
2 ss
Sitron i båter
½-1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ss revet fersk ingefær til gulrøttene for en frisk smak. For å få en fastere torsk, strø salt over filetene og la dem ligge i 10 minutter. Skyll av saltet før du steker dem. Fisken er da salt nok, så du trenger bare å krydre den med kvernet pepper.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Sett over en kjele med vann til koking av erter.
Skrell gulrøttene og del dem i skiver eller staver. Ha dem i en kjele som er så stor at den rommer alle gulrøttene i ett lag. Kok gulrøttene møre. Det tar omtrent 7 minutter. Hell av vannet og vend inn smør og sukker. La kjelen stå på lav varme til gulrøttene er glaserte og lett gylne. Rør innimellom. Smak til med salt og pepper.
Stek kalkunbaconet gyllent i en stekepanne. Legg det til side på en tallerken. Stek fisken i den samme stekepannen i 2–4 minutter på hver side. Krydre den med salt og pepper (se tips). Ha kalkunbaconet tilbake i stekepannen, og ha i en klatt smør til slutt.
Kok ertene i 2 minutter og hell av vannet. Kjør sammen ertene med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Ha i smør, og smak til med salt og pepper.
Server stekt torsk med kalkunbacon, glaserte gulrøtter, grønn ertepuré, kokte poteter og sitronbåter.
God middag!