Ostepølse med stekte grønnsaker og potetbåter
4.03 (155)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Hodekål
1 bit
Gulrøtter
½ pakke
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
2 ss
Potetkrydder
1 pakke
Salt
Ole Brumm-pølser
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Brun saus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan fint smørdampes om du foretrekker det.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kutt potetene i båter eller skiver. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, salt og pepper. Stek potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt kål og gulrøtter i tynne strimler, bruk gjerne en mandolin om du har det, eventuelt kan du bruke et rivjern. Kutt rødløken i tynne båter.
Varm opp en vid kjele med olje, ha i grønnsakene og stek i 4–5 minutter, til grønnsakene er møre. Vend inn smør og potetkrydder. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek pølsene gylne, tilsett brun saus, kok opp og la det trekke i 5 minutter. Om sausen skulle bli for tykk, kan du tilsette litt vann.
Server pølser med grønnsaker, stekte poteter og brun saus.
God middag!