Roede
Gresk stifado med storfekjøtt og hjemmelaget potetmos
4.21 (121)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- malt kanel
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker/honning
- vann
Poteter
500 g
Lett matfløte
1 dl
Salt
Strimlet storfekjøtt
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2/3 pakke
Sjampinjong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
2 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Malt kanel
¼ ts
Sukker/honning
1 ts
Salt
Bladpersille
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Juster konsistensen på potetmosen med litt vann eller melk om du har. Har du laurbærblad, oregano, nellik eller tomatpuré på lur, må du gjerne tilsette litt i gryten.
Skrell potetene eller behold skallet på. Kok potetene møre i vann, det tar omtrent 20–25 minutter. Hell av vannet og la potetene dampe litt av seg. Knus potetene med en stamper eller visp. Vend inn lett matfløte og smak til med salt og pepper (se tips).
Finhakk hvitløk. Kutt løk og gulrot i 2 x 2 cm store terninger. Del soppen i to. Varm opp en stor og vid kjele, og ha i olje. Brun av storfekjøttet. Tilsett grønnsakene og stek dem til de er blanke.
Ha på hakkede tomater, vann, buljong, litt eddik og kanel. Kok opp og la gryta småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer krydder. En klype sukker vil balansere ut syren.
Skyll persillen, rist av vannet og grovhakk den. Strø persille over retten ved servering.
Server gresk stifado med storfekjøtt og hjemmelaget potetmos.
500 g
Potetmos: 150 g
Energiinnhold: 440 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!