Teriyakiglasert lakseburger med ovnsbakte søtpoteter, syltet ingefærsalat og srirachamajones
Laktosefri

Teriyakiglasert lakseburger med ovnsbakte søtpoteter

syltet ingefærsalat og srirachamajones
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Søtpotet
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Ingefær
½–1 bit
Vann
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Srirachasaus
⅓ pakke
Lakseburger
1 pakke
(Fisk)
Teriyakisaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
854 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server aiolien og srirachasausen hver for seg. Da kan man enkelt justere styrken med srirachasausen slik man selv ønsker.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, til den er gyllen og mør. 
 Skrell og kutt ingefæren i tynne strimler. Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og 1 ss vann i en skål, og vend inn ingefæren.
 Bland aiolien og ønsket mengde av srirachasausen i en serveringsskål (se tips). 
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne strimler. Skyll og kutt eplet og hjertesalaten i tynne strimler. Bland grønnsakene og den syltede ingefæren i en salatbolle. Du kan også servere den syltede ingefæren for seg selv. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 2 minutter på hver side, og krydre med litt salt. Ta burgerne av varmen, og smør teriyakisausen på burgerne før servering. 
 Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering. 
 Sett sammen burgerne slik dere ønsker, og topp med den syltede ingefærsalaten og srirachamajonesen. Server søtpotetene til retten.
God middag!