Laktosefri
Teriyakiglasert lakseburger med ovnsbakte søtpoteter
syltet ingefærsalat og srirachamajonesNy oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Søtpotet
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Ingefær
½–1 bit
Vann
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Aioli
½–1 pakke
Srirachasaus
⅓ pakke
Lakseburger
1 pakke
Teriyakisaus
½ pakke
Grove hamburgerbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 854 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server aiolien og srirachasausen hver for seg. Da kan man enkelt justere styrken med srirachasausen slik man selv ønsker.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, til den er gyllen og mør.
Skrell og kutt ingefæren i tynne strimler. Pisk sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og 1 ss vann i en skål, og vend inn ingefæren.
Bland aiolien og ønsket mengde av srirachasausen i en serveringsskål (se tips).
Skrell og kutt sjalottløken i tynne strimler. Skyll og kutt eplet og hjertesalaten i tynne strimler. Bland grønnsakene og den syltede ingefæren i en salatbolle. Du kan også servere den syltede ingefæren for seg selv.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 2 minutter på hver side, og krydre med litt salt. Ta burgerne av varmen, og smør teriyakisausen på burgerne før servering.
Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Sett sammen burgerne slik dere ønsker, og topp med den syltede ingefærsalaten og srirachamajonesen. Server søtpotetene til retten.
God middag!