Biffkarbonader med knutekål og brokkolimos
Roede

Biffkarbonader med knutekål og brokkolimos

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • margarin
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Knutekål
2 stk
Gulrøtter
1/3 pakke
Rødløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Litt salt
Magre biffkarbonader
450 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sitron
½ stk
Margarin
2 ss
Salt
Vann
½–1 dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Litt revet muskatnøtt og/eller parmesan passer godt i brokkolimosen. Knutekålen kan bakes, stekes, kokes eller syltes. Den har et høyt innhold av fiber, C-vitamin og B-vitaminet folat. Server gjerne sjysaus eller en mager dressing til denne retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og sett over en kjele med lettsaltet vann til brokkolimos.
Skrell knutekål og gulrot. Del knutekål, gulrot og rødløk i jevnstore biter. Legg grønnsakene i en stor ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene møre i 20–25 minutter. Grønnsakene kan også kokes i 4–5 minutter om du heller vil det.
Stek karbonadene med grønnsakene de siste 12–15 minuttene. Eventuelt kan du steke dem i en stekepanne.
Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i skiver. Grovhakk hvitløk. Kok brokkolien mør sammen med hvitløk. Det tar omtrent 4–5 minutter. Hell av vannet, men ta vare på litt av det i en kopp som du kan bruke til å justere konsistensen på mosen. La brokkolien dampe litt av seg. Kjør brokkolien med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, margarin, salt og pepper, og eventuelt litt av kokevannet (se tips).
Server biffkarbonader med bakte grønnsaker og brokkolimos.
150 g Magre karbonader: 150 g Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: 380 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!