Høvdingkoteletter i BBQ-saus med potetbåter og coleslaw

Høvdingkoteletter i BBQ-saus med potetbåter og coleslaw

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Svinekoteletter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Barbecuesaus
1 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Strimlet kål
150 g
Gulrot
2 stk
Grønt eple
1 stk
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ut på tur, aldri sur! Kutt potetene i båter, krydre dem etter ønske og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Kutt kotelettene som anvist i oppskriften. Ha dem i en dobbel brødpose, ha i BBQ-saus, klem ut luften av posen og knyt igjen. Lag coleslaw slik det står i oppskriften. Da er det bare å pakke sekken og tilberede maten på grillen i parken.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i to og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Vend dem i olje og krydre med salt og pepper. Om du har et favorittkrydder kan du ha på det også. Stek potetene til de er møre og gylne. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt kotelettene i fingertykke strimler fra fettet og ned mot benet. Ikke kutt helt ned, koteletten skal fortsatt henge sammen. Varm opp en stekepanne med olje. Krydre kotelettene med salt og pepper. Brun kotelettene på hver side og ha dem over på et stekebrett etter hvert som de er ferdige. Fordel BBQ-saus over kotelettene og sett brettet i ovnen. Stek kotelettene ferdig i ovnen. Det tar omtrent 5–10 minutter, avhengig av hvor godt de er brunet.
Skrell gulrøttene og riv dem og eplet på den grove siden av et rivjern. Ha strimlet kål, gulrot og eple i en bolle og vend inn aioli. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server koteletter med stekte poteter og coleslaw.
God middag!