Middelhavsinspirert gryte med bakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Selleri
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljong
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Jasminris
1 pakke
Litt salt
Gul løk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
1 bit
Gulrøtter
½–1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Passata
1 flaske
Grønnsaksbuljong
2 dl
Potetkrydder
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Salt
Sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne grønnsaker og kjøttsaus hver for seg om du ønsker det.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok ris som anvist på pakken. Risen kan fint stå å trekke under lokk frem til servering.
Skrell og del gulrot og selleri i terninger. Del paprika i terninger og skjær løk i tynne båter. Finhakk hvitløk. Ha gulrot, selleri, paprika, løk og hvitløk i en ildfast form, ha på olje, potetkrydder, salt og pepper. Bland godt, sett formen i ovnen og bak grønnsakene møre. Det tar omtrent 15–20 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Varm opp en stekepanne med olje og stek kjøttdeigen. Når kjøttet er brunet, ha på urtemiks, passata og grønnsaksbuljong og kok opp. La kjøttdeigen koke i tomatsaus i 10–15 minutter. Ha grønnsakene over i pannen, kok opp og smak til med sukker, salt og pepper (se tips).
Server greskinspirert kjøttdeiggryte med jasminris
God middag!